Regel uw bescherming persoonsgegevens goed met veilige e-mail

Regel uw bescherming persoonsgegevens goed met veilige e-mail

Iedere dag worden er vanuit grote organisaties heel veel gemaild naar klanten, collega’s, leveranciers en andere betrokkenen. Deze e-mails bevatten vaak persoonlijke gegevens die volgens de wet (GDPR of AVG) goed moeten worden beschermd met passende maatregelen tegen data lekken. Hiervoor is veilig e-mailen van groot belang.

Het risico van onveilig e-mailen onder GDPR: Reputatierisico en hoge boetes

Naast de risico’s met betrekking tot de privacy en de bescherming persoonsgegevens van uw klant, ontstaat er met de nieuwe privacy wetgeving (GDPR) een nieuw risico voor organisaties.

Onder die wetgeving zijn bedrijven en organisaties die persoonsgegevens versturen via e-mail verplicht om maatregelen te treffen waardoor die gegevens beschermd zijn tegen ongewenste inzage of ongewenste veranderingen.

Als er sprake is van een ‘datalek’ zal dit gemeld moeten worden bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Dit is uiteraard vervelend voor de reputatie. Want dan lijkt het of bescherming persoonsgegevens en privacy niet voldoende geregeld zijn in uw organisatie.

Maar als de AP vervolgens beoordeelt dat een bedrijf de persoonsgegevens niet goed beheert, beschermt of zonder toestemming gebruikt, kan zij een boete opleggen van 20 miljoen euro of 4% van de jaaromzet.

Gewone e-mail is niet veilig

Gewone e-mail is niet veilig omdat je van te voren niet kan vaststellen of het bericht versleuteld zal worden verstuurd. Om te verzekeren dat het bericht wel versleuteld wordt verstuurd moet je extra maatregelen nemen. Wij controleren voordat het bericht wordt verstuurd of er een versleutelde verbinding tussen de mailservers kan worden opgezet.

In 96-98% van e-mails is dit het geval en voor de laatste 2-4 % biedt Secumail geautomatiseerde gebruiksvriendelijke oplossingen.

Secumail is AVG compliant

Secumail zorgt dat alle e-mails veilig worden verzonden en de privacy van uw klanten veilig is. Hiermee voldoet uw organisatie aan de eisen die de wet (AVG) stelt. De e-mails worden als e-mail verstuurd en ontvangen, daarmee zijn er geen hindernissen voor de verzender en ontvanger. Er is dus geen extra actie nodig van de ontvanger om de informatie te krijgen.

De ontvanger:

  • Hoeft niet in te loggen
  • Hoeft niet op een link te klikken
  • Hoeft geen “mijn omgeving” te hebben.

Daarmee is Secumail de enige manier voor veilige e-mailen die geen extra actie vereist van de ontvanger.

Dit is gunstig voor uw customer engagement en het vergroot je mogelijkheden tot cross- en upsellen.

Ook worden de risico’s van e-mail met betrekkeing tot de GDPR geminimaliseerd zonder dat de medewerker hier over na hoeft te denken.

Informatiebeveiliging maatregelen

Secumail gebruikt baanbrekende, innovatieve technologie gebaseerd op de modernste cloud technologie van Amazon in Ierland, serverless computing en event based computing.

We voldoen aan de meest stringente eisen op het gebied van informatiebeveiliging en we werken conform ISO 27001/27002:2013 en NEN 7510.

Er is geen enkele partij in de markt die dit niveau van databeveiliging kan evenaren.

Secumail is veilig e-mailen met uw klanten

Wilt u:

  • AVG compliant zijn?
  • Gebruiksvriendelijk e-mailen voor je medewerkers?
  • De privacy van je klanten goed beschermen?

Meer weten? Neem dan contact met ons op voor verdere informatie.


Contact

Uw e-mail adres wordt uitsluitend gebruikt voor eenmalige communicatie en niet vastgelegd.